Labels

Labels

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Heavy Rain





Σενάριο:

Το σενάριο του Heavy Rain, λοιπόν, περιγράφει τον αγώνα τεσσάρων, εκ διαμέτρου διαφορετικών, χαρακτήρων για την εξιχνίαση μιας σειράς αποτρόπαιων εγκλημάτων. Βρισκόμαστε σε κάποια απροσδιόριστη πολιτεία της ανατολικής ακτής των Η.Π.Α. και σε μια χρονική στιγμή όπου οι φθινοπωρινές βροχές βρίσκονται στο απόγειό τους. Ένας μανιακός, που οι αρχές έχουν ονομάσει «Origami Killer», εδώ και αρκετά χρόνια απαγάγει αγόρια νεαρής ηλικίας -πάντα την ίδια εποχή του χρόνου- και στη συνέχεια τα δολοφονεί, αφήνοντάς τα μέσα σε πηγάδια ώστε να πνιγούν σιγά, σιγά από το βρόχινο νερό.



Τα άτυχα παιδιά βρίσκονται μετά από λίγες ημέρες πεταμένα σε ερημικά σημεία, έχοντας αφημένο στο στήθος τους ένα άνθος ορχιδέας και στο χέρι τους ένα origami, δηλαδή ένα μικρό χάρτινο ζωάκι που δημιουργείται διπλώνοντας μια σελίδα χαρτιού. Το γιατί και το πώς συμβαίνουν όλα αυτά, η αστυνομία αδυνατεί να καταλάβει και έτσι μπαίνουν στο παιχνίδι οι τέσσερις προαναφερθέντες χαρακτήρες -ο κάθε ένας για εντελώς διαφορετικούς λόγους.


Ο Norman είναι πράκτορας του FBI, ειδικός στην ψυχολογία και με hi-tech εργαλεία στη διάθεσή του. Η Madison είναι μια φωτορεπόρτερ, που υποφέρει από αϋπνίες και που στην υπόθεση του Origami Killer αναζητά την ευκαιρία να αποκτήσει το βραβείο Πούλιτζερ. Ο Scott είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος έχει προσληφθεί από τους γονείς των θυμάτων για να εξιχνιάσει το μυστήριο. Τέλος, έχουμε τον Ethan, ο οποίος θα λέγαμε ότι είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της ιστορίας. Αφού χτυπήθηκε βάναυσα από τη μοίρα χάνοντας το πρώτο παιδί του, ο Ethan βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα ξανά. Ο Origami Killer απήγαγε το δεύτερο γιο του και, πλέον, μην έχοντας τίποτα να χάσει, τα παίζει όλα για όλα ώστε να τον σώσει.

Χαρακτήρες:

Οι πρωταγωνιστές του Heavy Rain είναι οι εξής:
Ethan Mars: Ένας νεαρός αρχιτέκτονας, ο οποίος ζει με την οικογένειά του στην Ανατολική ακτή μιας πολιτείας της Αμερικής. Έχει δύο παιδιά με τη γυναίκα του, ζει μια ευτυχισμένη ζωή, μέχρι που ένα αναπάντεχο περιστατικό αλλάζει τελείως τα δεδομένα.

Scott Shelby: Ένας 45χρονος αστυνομικός της ασφάλειας, ο οποίος μιλάει με τις οικογένειες των θυμάτων του Origami Killer, προσπαθώντας να βρει τον δολοφόνο. Ταλαιπωρείται από χρόνιο άσθμα και γι’ αυτό έχει μαζί του πάντοτε την ανάλογη συσκευή.

Norman Jayden: Ένας πράκτορας του FBI, ο οποίος συνεργάζεται με την αστυνομία για την οργάνωση της εύρεσης του κακοποιού. Προσπαθεί να συλλέξει κάθε είδους στοιχεία, χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα 3D γυαλιά του, τα επονομαζόμενα ARI (Added Reality Interface). Με αυτά, μπορεί να βλέπει γύρω του αντικείμενα και ψηφιοποιημένες πληροφορίες, που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.

Madison Paige: Μία 27χρονη φωτογράφος, η οποία είναι ίσως η πιο εκρηκτική παρουσία του παιχνιδιού, καθ’ ότι έχει χαρακτηριστικά…μοντέλου! Ζει μόνη της, πάσχει από αϋπνίες και κατάθλιψη κι ενώ αρχικά δεν φαίνεται να έχει σχέση με την υπόθεση, αργότερα εμπλέκεται αναπάντεχα σε αυτή.



Το παιχνίδι εξελίσετε με τις αποφάσεις που κάνετε,έχετε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού σαν να είστε
ο ίδιος ο παίχτης.Συνολικά το παιχνίδι έχει 4 διαφορετικά τέλη,και σύμφωνα με πολλά άτομα και τα 4 είναι
πολύ συγκινητικά και μπορεί ακόμη και ο πιο σκληρός να λυγίσει (υπερβάλω λιγάκι).
Όποιος παίχτης έχει και PSMove μπορεί να αγοράσει μια άλλη έκδοση για περισσότερη δράση.
Γενικά το παιχνίδι θεωρείτε το καλύτερο στο είδος του για τις κονσόλες (κιας είναι μόνο στο PS3).
Ακόμη το παιχνίδι έχει πάρει μεγάλες βαθμολογίες που φτάνουν εως και το 9.5 !

Και όπως σε κάθε μου κείμενο για το τέλος σας αφήνω από μερικά βίντεο για να νιώσετε την ένταση του παιχνιδιού.


Video 1 :



Video 2:





Video 3:





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου