Labels

Labels

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

League of Legends




Το Defense of the Ancients ή εν συντομία DoTA, είναι ένας χάρτης για το Warcraft III ο οποίος φτιάχτηκε από τους fans του παιχνιδιού κι έγινε τόσο αγαπητός από τους παίχτες, που δημιουργήθηκε ολόκληρο υποείδος παιχνιδιών. Η επιτυχία του ήταν αρκετή για να δώσει την ώθηση στις εταιρείες να κυκλοφορήσουν αυτόνομους τίτλους, όπως το χορταστικό Demigod και το γυαλιστερό Heroes of Newerth. H πρόταση της Riot Games παρουσιάζεται με την μορφή του League of Legends (ή αλλιώς LoL), το οποίο σε αντίθεση με τους δύο παραπάνω τίτλους, διατίθεται δωρεάν.


We are the Champions


H Riot Games αποτελείται από πρώην μέλη της Blizzard που έχουν δουλέψει στο Warcraft III και δύο από τους δημιουργούς του DoTA. Επόμενο είναι λοιπόν το gameplay του League of Legends να μην διαφέρει και πολύ από το δημοφιλές mod. Οι προσθήκες που φέρει ο τίτλος είναι όμως αρκετές για να σας τραβήξουν το ενδιαφέρον. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια πληθώρα από ήρωες -78 στο σύνολο- οι οποίοι χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες, ανάλογα με το στυλ μάχης που ακολουθούν.




Στην διάθεση σας έχετε αθόρυβους δολοφόνους (Assassins), σκληροτράχηλους πολεμιστές που μάχονται σώμα με σώμα (Fighters), Tanks που δε νιώθουν και πολύ damage και πανούργους μάγους. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Supporters, δηλαδή χαρακτήρες οι οποίοι χρησιμοποιούν θεραπευτικές ικανότητες για να κρατήσουν τους συμμάχους σας περισσότερη ώρα ζωντανούς. Πολλοί από τους ήρωες έχουν κάνει… μεταγραφή από το DoTA, με διαφορετικά ονόματα, ανανεωμένη εμφάνιση και λίγο παραλλαγμένα skills, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι εντελώς καινούριοι. Αρχικά είναι ξεκλείδωτοι δέκα ήρωες και οι υπόλοιποι 68 σας περιμένουν να τους αγοράσετε μέσα από το Items Store, το οποίο θα αναλύσουμε παρακάτω.


Summoning is complete



Το παιχνίδι διαθέτει μόλις δύο χάρτες για να επιλέξετε, με τον πρώτο να είναι πανομοιότυπος με αυτόν του Defense of the Ancients. Ο δεύτερος χάρτης είναι μικρότερων διαστάσεων και μπορεί να δεχθεί έως τρεις παίχτες από κάθε πλευρά, ενώ η Riot Games έχει υποσχεθεί ότι θα διαθέσει περισσότερα maps στην πορεία. Το gameplay τείνει περισσότερο προς την πλευρά ενός Action RPG, καθώς λείπει εντελώς η διαχείριση στρατιωτικών μονάδων και το χτίσιμο βάσης.


Παίρνοντας τον έλεγχο ενός ήρωα, ρίχνεστε στην μάχη με σκοπό να διαλύσετε το κεντρικό κτήριο των αντιπάλων, γνωστό και ως Noxus, το οποίο βρίσκεται μέσα στη βάση τους. Ο χάρτης χωρίζεται σε γραμμές πυρός (lanes), με τους παίχτες να αναλαμβάνουν να αμύνονται/επιτίθενται κατά μήκος τους, μέχρι να καταφέρουν να μπουν στο αντίπαλο στρατόπεδο. Εκτός από τους αντίπαλους ήρωες, τον δρόμο σας θα προσπαθήσουν να κλείσουν οι ελεγχόμενοι από την CPU εχθροί (τα creeps) που έχουν ως προορισμό την βάση σας και κινούνται μόνο πάνω στα lanes, καθώς και οι πύργοι, οι οποίοι είναι ικανοί να σας σκοτώσουν με λίγα μόλις χτυπήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου