Labels

Labels

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Mafia 2





Πριν από οκτώ χρόνια και συγκεκριμένα στα τέλη του Αυγούστου του 2002, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά το Mafia. Τότε, η Illusion Softworks, προγραμματιστική εταιρεία που άκουσε τα χίλια-μύρια για το (γεμάτο bugs αλλά μοναδικό στο είδος του) Hidden & Dangerous, χτύπησε φλέβα χρυσού δημιουργώντας έναν επιτυχημένο τίτλο δράσης που καθιερώθηκε στη συνείδηση αρκετών games. Σήμερα, η Illusion έχει πλέον εξαγοραστεί από την 2K Games και το sequel είναι ήδη στα ράφια των καταστημάτων και μάλιστα την ίδια σχεδόν ημέρα που είχε κυκλοφορήσει τότε κι ο προκάτοχός του.

Τα δεδομένα του τότε με του σήμερα έχουν αλλάξει. Σήμερα τα πράγματα είναι κάπως πιο απλά. Τι κάνουμε λοιπόν όταν θέλουμε να πετύχει το Action game μας; Φτιάχνουμε ένα GTA clone! Βάζουμε στο καζάνι έναν περιπλανώμενο πρωταγωνιστή, μερικά οικογενειακά προβλήματα, τον υπόκοσμο που θα του δώσει αποστολές έναντι χρημάτων και φυσικά την δυνατότητα χρήσης όπλων ή κλοπής οχημάτων. Όπως και να ‘χει, καλώς ήρθατε στο Mafia II.




Σενάριο


Χρονικά ξεκινάμε μετά το πρώτο Mafia και συγκεκριμένα βρισκόμαστε στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πρωταγωνιστής Vito Scaletta μεταβαίνει με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη. Εκεί, καλείται υποχρεωτικά να υπηρετήσει στον πόλεμο με την Αμερική, γλιτώνοντας στο τσακ τον θάνατο και εν συνεχεία επιστρέφει πίσω στο σπίτι της οικογένειάς του. Εκεί, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια από όσα συνέβησαν στην μητέρα του και την αδερφή του και να ξεχρεώσει την οικογένεια κάνοντας βρομοδουλειές επιχειρηματιών «της πιάτσας».

Μπορεί το σενάριο του Mafia II να ακούγεται αρκετά συνηθισμένο και ο λόγος ύπαρξής σας να μοιάζει copy-paste τόσων άλλων παιχνιδιών, όμως το κλίμα που επικρατεί σε συνδυασμό με το πολύ καλό voice acting, σώζουν αρκετά την κατάσταση. Σε αντίθεση με το πρώτο Mafia, οι σεναριογράφοι έριξαν εδώ πολύ περισσότερη δουλειά, ανεβάζοντας τις σελίδες σεναρίου από 400 σε 700. Τουλάχιστον είναι σημαντικό ότι παρότι το gameplay μοιάζει γνώριμο, η χρονική στιγμή των γεγονότων δεν έχει απεικονιστεί τόσες πολλές φορές σε ένα παιχνίδι δράσης.





Αποστολές και Περιβάλλον


Στα πρώτα σας βήματα θα πάρετε για λίγα λεπτά μία γεύση απ’ το κλίμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά το σκηνικό θα μεταφερθεί στην Νέα Υόρκη, εκεί όπου θα δώσετε σκληρή μάχη για την επιβίωση. Αρχικά θα καταφύγετε σε φιλική βοήθεια και μετά θα δικτυωθείτε στην πιάτσα, ώστε να αναλάβετε ολοένα και πιο δύσκολες δουλειές. Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να κλέψετε, να σκοτώσετε και φυσικά να ξεφύγετε από την αστυνομία ή ακόμα και να τα σκοτώσετε όποιον αστυνομικό βρείτε και να τα κάνετε όλα οικόπεδο! Αν έχετε παίξει Grand Theft Auto, θα γνωρίζετε πάνω κάτω τα κατατόπια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου