Labels

Labels

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Call of Duty:Black Ops Maps





Και ο χορός των DLC συνεχίζεται. Το τρίτο πακέτο για το δημοφιλές Call of Duty: Black Ops είναι πλέον διαθέσιμο, μέσω του Xbox LIVE, αποκλειστικά για την κονσόλα της Microsoft. Tουλάχιστον προς το παρόν, ακολουθώντας την time-exlusive συμφωνία με την Activision. Στα κλασσικά πρότυπα της Treyarch, το εν λόγω DLC περιλαμβάνει τέσσερις νέους multiplayer χάρτες (Drive-In, Hazard, Hangar 18, Silo), καθώς κι ένα νέο Zombie επίπεδο ονόματι Shangri-La.



Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει προσφέρει συνολικά επιπλέον 15 πίστες, σε καθολικό επίπεδο για όλα τα game modes. Αξίζει, όμως, για τρίτη φορά να δώσουμε 15 ακόμα ευρώ ή το σκηνικό μας έχει κουράσει, τόσο σε επίπεδο gameplay όσο και οικονομικά; Η ερώτηση θα απαντηθεί μέσα από την αναλυτική παρουσίαση των χαρτών, που ακολουθεί παρακάτω.

Καταρχάς, πρέπει να επισημανθεί ότι σε γενικές γραμμές, το Annihilation Pack ξεπερνάει κατά πολύ σε θέμα σχεδίασης το First Strike, ενώ κυμαίνεται στο ίδιο ποιοτικό επίπεδο με το Escalation Pack, τον προκάτοχο του με άλλα λόγια.

Drive-In


Στον εν λόγω χάρτη, μεταφερόμαστε σ’ ένα drive-in κινηματογράφο της δεκαετίας του ’60. Πέρα από την τεραστίων διαστάσεων οθόνη προβολής, έτοιμη τροφή για...τους ελεύθερους σκοπευτές,υπάρχουν διάφορες άλλες εγκαταστάσεις που επιτρέπουν τη δράση κάθε βεληνεκούς. Στο Drive-In, μπορούμε με άλλα λόγια να επιδοθούμε, είτε σε κοντινές τετ-α-τετ μάχες, είτε να προτιμήσουμε μακρινές αποστάσεις. Αυτό φυσικά εξαρτάται από τις δυνατότητες μας και τον τρόπο παιχνιδιού μας. Εξαιρετικός χάρτης, από κάθε άποψη.





Hangar 18


Επόμενος προορισμός η στρατιωτική βάση Area 51, όπου σύμφωνα με τις διαχρονικές θεωρίες συνωμοσίας διεξάγονται περίεργα πειράματα σχετικά με εξωγήινους, ενώ τηρείται απόλυτη μυστικότητα σχετικά με τον πραγματικό σκοπό της εν λόγω βάσης. Όπως μαρτυρά και το όνομα της πίστας, θα συναντήσουμε στο κέντρο του επιπέδου ένα υπόστεγο αεροπλάνων (hangar). Το υπόστεγο συνοδεύουν αρκετά μικρότερα κτήρια, με μάχες να διεξάγονται τόσο σε κλειστούς, όσο και σε ανοιχτούς χώρους. Όμορφη πίστα, χωρίς κάποια ιδιαίτερη πρωτοτυπία ως προς το θέμα της.




Silo

O Silo μοιάζει μορφολογικά με τον Hangar 18, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για μια στρατιωτική εγκατάσταση εκτόξευσης πυραυλικών συστημάτων. Η όλη βάση τοποθετείται πάνω σ’ ένα λόφο, και προσφέρει ασφαλείς τοποθεσίες για ελεύθερους σκοπευτές. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πύραυλοι θα εκτοξεύονται από τυχαίες θέσεις, ώστε να μας βάλουν περισσότερο στην κατάλληλη ατμόσφαιρα. Παρόλ’ αυτά, δεν μπορούμε να πούμε ότι παρουσιάζει ελευθερία κινήσεων, και πολύ σύντομα θα βρεθούμε στην ίδια ρουτίνα κινήσεων.





Hazard

Πρόκειται ίσως για την πιο όμορφη, από πλευράς αισθητικής, πίστα. Ατελείωτες πράσινες εκτάσεις από γήπεδα γκολφ κάνουν γρήγορα αισθητή την παρουσία τους, με συγκροτήματα να περιβάλουν τους ανοιχτούς χώρους. Αρκετά sniper-friendly θα λέγαμε, με αρκετές κρυψώνες, κατάλληλη για flag game modes, όπως Capture the Flag και Domination. Προσοχή στις ευθείες όμως. Οι σκοπευτές παραμονεύουν....





Shangri-La


Όσοι παίχτες ασχολούνται με το Zombie Mode του Black Ops θα ενθουσιαστούν με το νέο χάρτη. Ο Shangri-La μας μεταφέρει σε κάποια ερημική τοποθεσία, όπου ερείπια και δάσος συνθέτουν το μεγαλύτερο κομμάτι της. Αρκετά πιο δύσκολη από τις αντίστοιχες των δύο πρώτων πακέτων, και κατά συνέπεια πιο τρομακτική. Επιπλέον, θα συναντήσουμε και καινούργιους εχθρούς, όπως το fiery inferno zombie.




Αναμφισβήτητα, οι επιπλέον χάρτες της Treyarch, και κατά συνέπεια το Annihilation Pack, είναι πολύ ποιοτικοί, και σχεδιαστικά προσφέρουν καινούργιες gameplay εμπειρίες στα εκατομμύρια παίχτες του Black Ops. Εν κατακλείδι, το Annihilation Pack αποτελεί κατά πολλούς το καλύτερο πακέτο χαρτών, από τα τρία υπάρχοντα.

Για όποιον έχει στη διάθεση του 1200 Microsoft Points και παίζει φανατικά το παιχνίδι, είναι σίγουρα must-buy. Αν δεν ανήκετε και στις δύο κατηγορίες, τότε θα αντιμετωπίσετε με περισσότερο σκεπτικισμό το εν λόγω DLC. Καλό gaming, τουλάχιστον μέχρι το τέταρτο πακέτο... Αν υπάρξει φυσικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου