Labels

Labels

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Εκεί όπου πάνε μόνο τα Φαντάσματα(Ghost Recon Future Soldier Review)

 




Η “Ghost Recon” ιστορία
Το σενάριο περιορίζεται στα γνωστά πρότυπα των αμερικανικών ταινιών, με τους κακούς Ρώσους να έχουν στη διάθεση τους όπλα μαζικής καταστροφής και οι καλοί Αμερικάνοι να έχουν πεισμώσει, μετά και από των χαμό μερικών συμπολεμιστών τους στην αρχή του παιχνιδιού,Το μόνο καλό είναι ότι οι επιχειρήσεις των κακων Ρώσων επεκτείνονται σε όλο τον πλανήτη κάτι που μας δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψουμε σε πολλά μέρη του κόσμου από την Νότια Αμερική και Αφρική έως την παγωμένη Σιβηρία.


Εκεί όπου ξεχωρίζει ο τίτλος είναι στο gameplay, την καρδιά κάθε παιχνιδιού. Αναλαμβάνεται το ρόλο μέλους της επίλεκτης τετραμελής ομάδας Ghosts όπου καλείστε να φέρετε εις πέρας αποστολές που δε μπορεί να εκπληρώσει κανείς άλλο. Αυτό που πετυχαίνει ο τίτλος με τη πρώτη είναι η αίσθηση που δίνει στον παίκτη ότι είναι ένας υπερστρατιώτης. Εξοπλισμένος τη τελευταία λέξη της πολεμικής τεχνολογίας θα κινείστε στο εχθρικό πεδίο αόρατοι με τη βοηθεια augemented reality, cloaking μανδύα, (όπλα του μέλλοντος) ενεργοποιείται μόνο σε crouch στάση, θα διαθέτεται gadgets όπως ιπτάμενα και  drones, θερμικά και xray οπτικά έως και τετράποδο ρουκετοφόρο ρομπότ με την ονομασία warhound (οχημα του μέλλοντος). Κατανοητο γίνεται πως όχι μόνο έχετε το πάνω χέρι εξοπλιστικά αλλά υπερτερείτε και στο θέμα του αιφνιδιασμού έναντι των αντιπάλων σας και αν σας φαντάζει “άδικο” το παιχνίδι δεν το αρνείται καθώς ομολογεί πως “ειναι ενα αλήθινο πoλεμικο videogame“.. Η ισορροπία επιτυγχάνεται με την ευκολία που πεθαίνει ο χαρακτήρας μας, δηλαδή με 2-3 βολές, πράγμα που δίνει στον παίκτη την ευκαιρία να κινηθεί αθόρυβα και αόρατα αποφεύγοντας την ολομέτωπη επίθεση, κάτι που φυσικα δεν θα ταίριαζε και στον χαρακτήρα.



Στην περίπτωση που κάποιος απολαύσει τον τίτλο με παρέα, μπορεί πολύ εύκολα να πολλαπλασιάσει την ευχαρίστηση αυτή κατά καμιά εκατοστή φορές, αφού η ομαδικότητα και η συνεργασία είναι η πραγματική καρδιά του gameplay. Το campaign του Future Soldier υποστηρίζει συνεργατικό παιχνίδι με έως και τέσσερις παίκτες, όντας μάλιστα το ισχυρότερο σημείο του τίτλου. Η διασκέδαση και η αίσθηση επίτευξης εκτοξεύεται κατά πολλές βαθμίδες όταν δύο οι περισσότεροι φίλοι αναλαμβάνουν το ρόλο των “αόρατων” πολεμιστών του αμερικανικού στρατού, σε ένα έξοχο παράδειγμα του πως το σωστό co-op gameplay θα έπρεπε να υλοποιείται.



Σε κλασσικh Ghost Recon λογική, θα γαζώναμε ένα convoy ολόκληρο μέσα στα παγωμένα οροπέδια της Νορβηγίας, ή ότι θα βάζαμε τέλος στη ζωή εγκληματιών πολέμου, εν μέσω αμμοθύελλας στην αφρικανική Σαβάνα; Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί. Στο εκτενέστατο campaign του, ερχoμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με με νέες προκλήσεις, και μαζί τους σε επαφή με νέα gadgets. Το πάντα πιστό UAV Drone είναι φυσικa εδώ, πάντα πρόθυμο να διαβάσει την περιοχή πετώντας πάνω από εχθρούς, ικανό ακόμα και να τους μαρκάρει αν το επιθυμοuμε. Στις νέες λειτουργίες του συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα να προσγειωθεί και να μετατραπεί σε τετράτροχο όχημα, καθώς και να πυροδοτήσει ένα ισχυρό EMP σήμα, απενεργοποιώντας ο,τιδήποτε ηλεκτρονικό στην ακτίνα του. 


θα χαρείτε να μάθετε πως το στοιχείο της παραμετροποίησης είναι ισχυρό, σε σημείο που μπορούμε να αλλάξουμε μέχρι και το σύστημα προώθησης ενός όπλου, ή λόγου χάρη τη σκανδάλη του. Οι κάτοχοι Kinect μπορούν να κάνουν τα παραπάνω με τα ίδια τους τα χέρια, σε ένα πρωτότυπη μεν, αχρείαστο δε Kinect enabled mode. Στην εποχή όπου το gaming ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις μία Single-Player εμπειρία, το multiplayer ήταν μία απλή πολυτέλεια. Οι περισσότεροι τίτλοι της σειράς Ghost Recon όμως, μέχρι σήμερα υποστήριζαν multiplayer με αρκετούς παίκτες και το Future Soldier δεν θα μπορούσε φυσικά να αποτελέσει εξαίρεση -ειδικά με τα σημερινα δεδομένα. Το multiplayer είναι και ο τόπος που διαπρέπει το weapon customization . Με εκατοντάδες unlockables και attachments για τα διαθέσιμα όπλα, είναι σίγουρο πως ακόμα και ένας βετεράνος θα βρει κάτι που του αρέσει στο Gunsmith.





Μετά τη σωστη και προσεκτική επιλογη ενός loadout, οι παίκτες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στα modes Conflict, Decoy, Saboteur και Siege. Τέσσερα διαφορετικά modes λοιπόν, τα οποία δίνουν στον παίκτη μια μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών που βασίζεται στο στυλ παιχνιδιου του κάθε ατόμου. Είτε αυτό είναι να καταλαμβάνει objectives, να σκοτώνει εχθρους, να οπλίζει εκρηκτικά ή ακόμα και να προστατευει συγκεκριμένα σημεία, όλα τα παραπάνω έχουν ένα κοινό σημείο, αυτό της συνεργασίας. Ένα match στο Ghost Recon: Future Soldier θα κριθεί με βαση τη συνεισφορά και την αλληλεγγυη μεταξύ των μελών της κάθε ομάδας. Το εγωιστικό στυλ παιχνιδιού δεν θα ευνοήσει κανέναν και είναι αυτό που θα προκαλέσει την ήττα ενος ανοργάνωτου squad.(για να καταλαβετε τι ενοώ το Ghost Recon Future Soldier είναι ενα σινεργαστικο videogame για τους παιχτες που σuνεργάζονται με την ομάδα του 



Ubisoft έκανε διαθέσιμο το Ghost Recon Network θέλοντας να προσφέρει μία ολοκληρωμένη multiplayer εμπειρια στους χρήστες. Με την συγκεκριμενη υπηρεσία που δανείζεται ιδεες από το Bungie.net και το Battlelog, οι χρήστες ελέγχουν τα στατιστικά τους και την επίδοση τους στο online κομμάτι. Μια υπηρεσία σαν το Ghost Recon Network όμως είναι σχεδόν αχρηστη, όταν κατά την διάρκεια ενός αγωνα το σύστημα πετάει τους χρήστες έξω από τον server και η κονσόλα κολλάει στις οθόνες φόρτωσης. 


Συμβουλή του Συντάκτη: αν ενδιαφέρεστε να το αγοράζετε καλύτερα να δείτε αν είσαι ατομίστης γιατι το Ghost Recon Future Soldier είναι για συνεργαστικους παιχτες και οχι για ατομίστης και θα δυσκολευτείτε αρκετα ,ευχαριστώ που το διαβάσατε και συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη μου 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου