Labels

Labels

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ridge Racer : Unbounded Rewiew

Συνήθως τι απαιτείτε εσείς οι video gamers από ένα arcade racing game; Ταχύτητα,δράση,εξωτικό ρυθμό,γραφικά που μόνο στην τηλεόρασή μπορείτε να δείτε ; Θέλετε ριζοσπαστικές αλλαγές στο χώρο των racing games και να προσφερθεί κάτι καινούργιο ; Εαν ναι,τότε το νέο Ridge Racer ταιριάζει "γάντι" για την συλλογή σας.


Για όσους δεν γνωρίζετε τι εστί Ridge Racer,πρόκειται για μια arcade racing σειρά που είναι κοντά μας από τις εποχές της κονσόλας του PS1 και μας κρατάει συντροφιά μέχρι και σήμερα.Τα τελευταία χρόνια ωστόσο,μας προσφέρει "μισοτελειωμένες" racing κόντρες και ο ανταγωνιστής του παιχνδιού,το Need For Speed,τα πάει φοβερά.Έτσι η Namco έδωσε τα ηνία για την ανάπτυξη του παιχνδιού στην Φινλανδική εταιρεία BugBear,δημιουργό των FlatOut.Η εταιρεία αυτή κράτησε την ίδια συνταγή και μας προσφέρει μια διαφορετική racing εμπειρία στο Unbounded.

Τα γεγονότα που θα συμβούν στo παιχνίδι,θα λάβουν χώρα στο ShatterBay,όπως φαίνεται και στην αρχή από το main menu.Φυσικά,μην περιμένετε κάποιο storyline.Ούτε κατα διάνοια.Ο τίτλος είναι καθαρά "αγνή διασκέδαση" με μονομαχίες μεταξύ των οδηγών.Από τα πρώτα λεπτά που παίζεις,καταλαβαίνεις πως το παιχνίδι έχει φτιαχτεί με μεγάλη προσοχή και φροντίδα,κάτι που αποτυπώνεται από το menu που ξεφεύγει από την πραγματικότητα.

 

 Αρχίζοντας έτσι τις βόλτες στο Shatter Bay με το single-player mode, παρατηρούμε πως η πόλη είναι χωρισμένη σε διάφορες περιοχές, από τις οποίες, μόνο η μία είναι ξεκλείδωτη και έτοιμη να σας υποδεχθεί. Επιλέγοντάς την, σας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας με τον πρώτο σας αγώνα, χωρίς όμως να σας δίνονται έστω κάποια tips και οδηγίες. Φυσικά, όσοι είναι εξοικειωμένοι με το είδος δεν θα αντιμετωπίσουν καμμία απολύτως δυσκολία, ενώ οι λιγότερο έμπειροι ίσως τα βρουν κάπως σκούρα στην αρχή. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως μετά από μερικούς αγώνες θα νιώθετε έτοιμοι να δαμάσετε μια Φεράρι στους δρόμους της Αθήνας… Συνεπώς, το επίπεδο δυσκολίας είναι σχετικά χαμηλό, ενώ παράλληλα οι αντίπαλοι οδηγοί άλλοτε είναι για γέλια και άλλοτε εντυπωσιάζουν και εκπλήσσουν με τις μεθόδους τους.

Περνάμε τώρα στους αγώνες.12 αντίπαλοι,3 γύροι.Όπως συνήθως,δεν είναι επίσημα τα αμάξια αλλά είναι εμπνευσμένα από πραγματικά μοντέλα,αν και πανομοιότυπα μεταξύ τους.Έχετε πάντα ως στόχο την νίκη.Όμως εδώ είναι που κάτι αλλάζει.Στόχος σας είναι να συλλέξετε τους περισσότερους πόντους που μπορείτε.Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το να βγάζετε εκτός τους αντιπάλους σας,το πόσο καλά χειρίζεστε το αμάξι που οδηγείτε και το πόσο driftαρετε..Αφού εφαρμόσετε τα παραπάνω,κερδίζετε καύσιμα ωστέ να μπορείτε να περάσετε πιο εύκολα τους αντιπάλους σας καθώς μπορείτε επίσης εκτός από το να βάλετε nitro,να γκρεμίσετε κτήρια ωστέ να φτάσετε πιο εύκολα στον επιθυμητό σας στόχο.Αφού τελειώνει ο αγώνας σας δίνεται ένα update ( frags,crashes κτλ) και αναλόγως με την θέση που πήρατε,το παιχνίδι σας ανταμείβει με extra πόντους,ανεβάζοντας ταυτόχρονα την κατηγορία οδηγού στην οποία βρίσκεστε.Για να φτάσετε στο ανώτατο επίπεδο,πρέπει να διαγωνιστείτε σε πάρα πολλούς αγώνες.

Όταν κάποιες φορές συγκρούεστε με κάποιον αντίπαλο,μια κάμερα σας δείχνει σε replay ότι συνέβη για κάποιον ανούσιο λόγο.Το αποτέλεσμα : Καταντάει πάρα πολλές φορές βαρετό και σας αποπροσανατολίζει από την διαδρομή σας.Επίσης,η λειτουργία του power (καυσίμων) επηρεάζει κατά πολυ την ροή του παιχνιδιού.Εαν δεν το έχετε,τότε το παιχνίδι χάνει το ενδιαφέρον του,αφού ξέρετε πως είστε χαμένοι από χέρι.Τα κτήρια τα οποία με την χρήση του power καταστρέφονται για την πλάκα,χωρίς αυτό γίνονται αδιαπέραστα εμπόρια.Έτσι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στον αγώνα σας χωρίς την χρήση του nitro.

 

 Με την λήξη του κάθε αγώνα, λοιπόν, κι εφόσον έχετε μαζέψει τους απαραίτητους πόντους, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο event, το οποίο απαιτεί τον ίδιο στόχο ή κάτι τελείως διαφορετικό. Αν ήσασταν αρκετά δημιουργικοί στο προηγούμενο event, πιθανότατα να ξεκλειδώσετε μια νέα περιοχή, νέες πίστες και πάει λέγοντας, μέχρις ότου κατακτήσετε ολόκληρη την πόλη του Shatter Bay. Τα modes του παιχνιδιού είναι τα εξής: αγώνες Domination, στους οποίους καταστρέφετε ότι βρεθεί στη διάβα σας, Frag Attacks στα οποία απλά βγάζετε από τη μέση τα αντίπαλα αυτοκίνητα, οι αγώνες Shindo, οι οποίοι προσφέρουν μια original racing εμπειρία, τα Time Attacks, και βέβαια τα Drift Attacks, που εστιάζουν στο drifting, το οποίο απαιτεί δεξιοτεχνία και συγκέντρωση, ώστε να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία και να μην βρεθείτε πίσω στις τελευταίες θέσεις. Θα χρειαστείτε χρόνο να το συνηθίσετε, αλλά όταν αρχίσετε να το πετυχαίνετε η ικανοποίηση είναι τεράστια.
 
Κάτι που αναμφίβολα εκπλήσσει ευχάριστα είναι ο track/city editor που προσφέρει το Unbounded, ο οποίος θυμίζει ολίγον τι LBP, κάτι που μόνο καλό μπορεί να είναι. Βέβαια, η χαρά της ενασχόλησης με τον editor είναι μάλλον προσωρινή, καθώς ο σχεδιασμός της πόλης σας μαστίζεται από αμέτρητα μικρά bugs, απίστευτο lag και μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί δύσχρηστος, αν και οι δυνατότητές του είναι αρκετές. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε την κατάσταση του καιρού, αν θα υπάρχει κίνηση στους δρόμους, το mode που θέλετε ή αν υπάρχει κάποιο όριο χρόνου. Με το που την δημιουργήσετε, μπορείτε να την ανεβάσετε online προσθέτοντας events για να διαγωνιστούν παίκτες από όλο τον κόσμο.

Εκεί που θα απογοητευθείτε πραγματικά είναι στο online mode του τίτλου, όπου κυριολεκτικά δεν υπάρχει ψυχή. Επιπλέον, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, το παιχνίδι στερείται lobby και μπορείτε να παίξετε μόνο απλούς αγώνες, με ανώτατο όριο τους οκτώ παίχτες. Κομματάκι δύσκολο όμως, αν λάβουμε υπόψη το ότι κανείς δεν ασχολείται… Υπάρχουν επίσης διάφορες προκλήσεις (challenges) που έχουν δημιουργήσει οι παίκτες στις πίστες τους, τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε και να δοκιμάσετε την τύχη και τις ικανότητές σας. Αν τα καταφέρετε, ξεπερνάτε τον δημιουργό σε πόντους και ξεκλειδώνετε υλικό για το single player, όπως αυτοκίνητα, υλικά για τον editor και πίστες.


Τα «άτσαλα» μοντέλα των αυτοκινήτων, το frame rate που πότε δεν μένει σταθερό και γενικώς ο οπτικός τομέας, σώζεται λόγω της χάρης και της απαράμιλλης ομορφιάς που προσδίδει η πόλη στο παιχνίδι. Πραγματικά καλοσχεδιασμένη. Η νέα μόδα της μουσικής, η περίφημη dubstep, δυστυχώς ή ευτυχώς είναι κι εδώ παρούσα και μάλιστα εξαιρετικά προσεγμένη, αφού η Bugbear έχει συμπεριλάβει μεταξύ άλλων επιτυχίες του είδους. Το πιο ηχηρό όνομα μπάντας που θα ακούσετε είναι οι Skrillex. Ακόμη, είναι θετικό το γεγονός ότι μπορείτε να περάσετε τη δική σας μουσική μέσω του μενού της κονσόλας, σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν τα υπάρχοντα κομμάτια. Σε γενικές γραμμές, ο εικαστικός τομέας, το μοντέλο καταστροφής και η κατεύθυνση του Unbounded, φέρνουν σε νόθο παιδί των Split Second και Burnout.

Τέλος,για να κλείσουμε αυτό το rewiew μπορούμε να πούμε πως το Ridge Racer : Unbounded είναι ένα παιχνίδι που είναι σε λίγο μεγαλύτερη κλίμακα καλύτερο από τα προηγούμενα,αλλά δεν μπορείς να το χαρακτηρήσεις αυτό ως την απόλυτη racing εμπειρία.

Βαθμολογία : 7/10




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου