Labels

Labels

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Hitman : Sniper Challenge Review

Πολλά καταστήματα, κυρίως του εξωτερικού, συνήθως προσφέρουν αποκλειστικό DLC με την προπαραγγελία μεγάλων τίτλων. Η Square Enix όμως ανταμείβει με διαφορετικό τρόπο όσους προπαραγγείλουν το Hitman Absolution, προσφέροντας άμεσα μία ολόκληρη standalone εμπειρία.


 Ο λόγος για το Hitman: Sniper Challenge, στο οποίο παίρνουμε μία πρώτη γεύση από το τι να περιμένουμε στο τελικό προϊόν, με μόλις ένα παρεχόμενο επίπεδο, το οποίο όμως είναι εξαιρετικά εθιστικό και η επανάληψη του μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα καλούδια στην τελική έκδοση.

Στο Sniper Challenge τα πράγματα είναι απλά : 14  λεπτά πλήρους διασκέδασης,ένα sniper rifle,ο στόχος σας που ονομάζεται Richard Strong,47 σφαίρες και 14 φρουροί που θα αποδειχτούν πολλοί αντίπαλοι για τον πράκτορα 47.Ο στόχος σας είναι να σκοτώσετε τους φρουρούς όσο πιο αθόρυβα γίνεται και σε σημεία που να μην μπορούν οι άλλοι φρουροί να βρούν τα πτώματά τους.Δηλαδή άλλη μια extra δυσκολία για να ολοκληρώσετε τον στόχο σας.Αυτό εμείς το βρήκαμε βέβαια εύκολα.Απλά σκοτώστε τους-όσοι βέβαια έχετε το DLC αυτό-είτε σκοτωνοντάς τους στις άκρες του κτήριου ωστέ να πέσουν από κάτω ή ρίχνοντάς τους κοντά σε πισίνες ωστέ να πέσουν μέσα και υποτίθεται δεν θα φαίνονται τα πτώματά τους μέσα στο νερό.Οι ευκαιρίες για εξουδετέρωση των φρουρών είναι αρκετές, καθώς ο καθένας έχει ένα προκαθορισμένο “δρομολόγιο”, το οποίο κάνει ξανά και ξανά. Όμως, μόλις δύο ευκαιρίες υπάρχουν για τη δολοφονία του κύριου στόχου και αυτές είναι μόλις βγει σε ένα εκ των δύο παραθύρων, καθώς όλη την υπόλοιπη ώρα κρύβεται μέσα.

 Τα γεγονότα του Sniper Challenge διαδραματίζονται στο Σικάγο, όπου ο Richard Strong κάνει κάποιο πάρτι στην οροφή ενός κτιρίου. Από απέναντι ακριβώς τοποθετείστε ως Agent 47. Οι αρκετοί παρευρισκόμενοι δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, καθώς αν ακουστεί έστω ο παραμικρός θόρυβος κοντά τους τότε σας καταλαβαίνουν αμέσως και αρχίζει η φυγάδευση του Strong και των φρουρών του. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για κάθε kill, με την πιο αθόρυβη προσέγγιση να είναι και η πιο προκλητική, όσον αφορά τη δυσκολία. Κάθε νέα προσέγγιση ξεκλειδώνει και τα αντίστοιχα challenges, τα οποία παρέχονται με μεγάλη ποικιλία. Κάθε challenge ξεκλειδώνει και κάτι νέο, όπως για παράδειγμα καλύτερους γεμιστήρες, σκόπευτρα και σιγαστήρες για το Hitman: Absolution, ενώ με τη τόσο μεγάλη ποικιλία αυτών, η επιλογή επανάληψης ενδέχεται να επιλεγεί αρκετές φορές. Επίσης, όσες περισσότερες φορές παίζετε, τόσα περισσότερα unlockables ξεκλειδώνετε για το τελικό παιχνίδι, με το σκορ της κάθε επανάληψης να προστίθεται στους υπόλοιπους πόντους που ήδη έχετε. Το τελευταίο εξ αυτών απαιτεί 50 εκατομμύρια πόντους, πράγμα αρκετά δύσκολο αν αναλογισθεί κανείς πως ο μέσος όρος σε κάθε προσπάθεια είναι γύρω στις 300 χιλιάδες.
 

Οι νέες δυνατότητες του Πράκτορα 47 σίγουρα δε μπορούν να μείνουν ασχολίαστες. Με το πλήκτρο RB (R1 του PS3) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα είδος spider-sense στο οποίο όλα απεικονίζονται με πιο ασπρόμαυρη παλέτα χρωμάτων, για να ξεχωρίζετε τους εχθρούς από το πλήθος (οι οποίοι εμφανίζονται με πιο έντονο λευκό χρώμα), τον κύριο στόχο (ο οποίος εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα), αλλά και αντικείμενα του περιβάλλοντος τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελός σας (κίτρινη απόχρωση). Επίσης, πιέζοντας ελάχιστα το πλήκτρο RT (R2) ο χρόνος κυλάει αρκετά βραδύτερα, δίνοντάς σας έτσι την ευκαιρία για το τέλειο χτύπημα, είτε στο κεφάλι, είτε σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος των ανυποψίαστων θυμάτων.

Αν και μιλάμε για ένα demo μικρότερο των 700MB, ο φωτισμός είναι καταπληκτικός και τα μοντέλα των χαρακτήρων αρκετά ικανοποιητικά, όμως για κάποιο λόγο η Io-Interactive πασχίζει ώστε να μη μπορέσουν οι παίκτες να γυρίσουν την κάμερα προς το πρόσωπο του Agent 47, καθώς ακόμα και όταν γεμίζει το όπλο του και γυρίζει το πρόσωπό του, η κάμερα κλειδώνεται για λίγο σε μικρότερο οπτικό πεδίο. Ο ηχητικός τομέας δίνει ρέστα, χωρίς να κουράζει η επανάληψη του soundtrack. Τα trailers που παρουσιάζονται μετά από κάθε ολοκλήρωση της πίστας δεν είναι τίποτα καινούριο, ενώ τα online leaderboards περιορίζονται προς το παρόν μόνο στη λίστα φίλων του κάθε παίκτη και όχι σε παγκόσμια κατάταξη.

Το Hitman : Sniper Challenge είναι ένα μικρό δείγμα του νέου Hitman αλλά λόγω του γεγονότος ότι είναι μικρής διάρκειας και των συνεχών κινήσεων των φρουρών η βαθμολογία του μειώνεται.

                                                      Bαθμολογία : 7/10




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου